Seneste udseendelse

Vælg udsendelsestyper:
Seneste videoer i ovenstående kategori:
Afspil automatisk, når jeg vælger en udsendelse:

I Tjeneste
 

I tjeneste

Her kan du læse meget mere om tjenesteforløbet på Antvorskov:
Læs mere...

Mød rekrutterne
 

Rekrutterne

Her kan du se videoer med de rekrutter vi følger.
Læs mere

Om programmet:

TV2 Øst følger rekrutterne på Antvorskov Kaserne

Mads Gudiksen og et TV-hold følger det hold værnepligtige, der begyndte deres uddannelse på Antvorskov Kaserne ved Slagelse først i februar.

Ved at følge 1. Gruppe i 3. Deling ved 1. HBU-kompagni tæt, håber holdet at kunne give seerne en oplevelse af, hvordan der er at starte i hæren på godt og ondt.

HBU er en forkortelse for Hærens Basisuddannelse.
TV-holdet har fulgt med fra den dag, de mødte forventningsfulde op som helt almindelige unge, til de sidst på dagen stod i camouflageuniform.

Holdet følger med i både de grundlæggende uddannelser og i de fysiske strabadser. Og Mads Gudiksen får de unge mennesker til selv at beskrive deres nye tilværelse i såvel forventninger som reelle oplevelser.

Programmet bliver sendt hver torsdag aften klokken 19.50 i en version på ti minutter og i en 30 minutters version fredag formiddag
Een af rekrutterne blogger her på siden. Følg med i hans blog:


Mit navn er Emil Johannesen, jeg er 20 år gammel og fylder 21 den 9. april. For tiden aftjener jeg min værnepligt på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Jeg startede den 2. februar og skal slutte den 2. juni. Til hverdag dyrker jeg en del forskellig sport og løber 3-4 gange om ugen.

Inden jeg startede på min værnepligt, (som jeg i øvrigt meldte mig frivilligt til) var jeg ansat på en folkeskole som lærervikar, og arbejdede sideløbende i en SFO. Jeg blev student fra handelsskolen i 2008.

Mine fremtidsplaner er, at jeg skal søge ind i politiet, når min værnepligt er afsluttet. At blive politibetjent er en drøm som jeg altid har haft, og noget som jeg virkelig glæder mig til at komme i gang med.
 
Hvad angår militæret er det noget som jeg virkelig har set frem til, og jeg håber jeg får en masse ud af det, som jeg også ville kunne bruge i mit videre liv.

Følg med på min blog så skal jeg forsøge at give et indblik i, hvad vi soldater tænker og føler, og hvad vi får vores tid til at gå med.

5. marts

Så er det for alvor startet i militæret, vi har fået udleveret alt vores tøj, og et hav af stumper. Man finder hurtigt ud af, at det at være i militæret ikke er nogen ferielejre, men derimod en meget intensiv træning til at blive en rigtig kamp soldat.

Dagene hernede er meget lange, dvs. fra 06.00 til 22.00 den første uge.

Ud over det hårde pres som bliver langt på en fra dag et, så er man også blevet præsenteret for en masse nye spændende mennesker, som man skal tilbringe de næste 4 måneder sammen med.

Man er inddelt på 4 mands stuer, og sover i køjesenge. Livet hernede er meget spændende og nyt, det er en rigtig drengedrøm som går i opflydelse.

Vi er selvfølgelig også blevet præsenteret for alle vores befalingsmænd, som styrer os med hård hånd. I startet var de meget stramme og afgav ikke de store smil, men som tiden er gået og man er kommet længere ind under huden på dem, viser de deres menneskelighed og glade væsen.

Udover alt tøj og småting som vi har fået udleveret, har vi også fået udleveret hver et gevær. Efter våbenrøveriet på Slagelse kaserne er sikkerheden hernede blevet meget skærpet og det er også tilfældet med de våben vi har. Intet er overladt til tilfældighederne når det gælder våben og ammunition.


Nu følger nogle spændende og meget hårde uger, med feltøvelser, leksioner indenfor førstehjælp, våben, hvordan man opfører sig som soldat osv.

6. marts

Så kom vores første rigtige tur, nemlig vores første tur i felten.

Det hele startede med vores første overnatning i felten. Overnatning gik ud på at man selvfølgelig skulle sove ude i skoven, men at man også skulle holde vagt på forskellige poster hele natten lang.

Som de fleste nok ved er der noget som hedder feltrationer. Feltrationer er noget som man bruger i militæret i forbindelse med øvelser og ture i felten.

En feltration består af mad til én person i 24 timer, det er med morgenmad, frokost og aftensmad, plus lidt snacks. Dem skulle vi selvfølgelig også stifte bekendskab med, og prøve at lave vores egen mad med vejledning fra vores gruppeføre.

Da det blev tidlig morgen, efter en våd nat med to timers vagt til hver person, blev vi pludselig overrasket, da vi på ingen tid skulle smadre hele vores lejre på rekordtid. Da vi stod ude på vejen med vores 20-30 kilo oppakning på ryggen var vi klar til at løbe hjem. Her blev fårene skilt fra bukkene, det var en rigtig hård løbetur som mange af os sent vil glemme.


Da vi endelig nåede kasernen og var helt smadrede, fik vi beskeden om at vores mærketur skulle starte...
Mads Gudiksen og tv-holdet under optagelserne til Rekrutterne


tryk på billedet for at se det i stort format

  Kontakt os  
Næste udsendelse

Torsdag aften
Klokken 19.50

Fredag formiddag
Klokken 11.00

 

Se formiddags-programmet:

26. June 2009
En oplevelse for livet

19. June 2009
Bevogt terrormlet

12. June 2009
Hjlp, jeg brnder!

05. June 2009
Neddrosling

29. May 2009
Videofim og cola

22. May 2009
Indtrngen i rg og damp

15. May 2009
Fra soldat til husar

08. May 2009
Bider smerterne i sig

01. May 2009
Skarpe skud i gevret

24. April 2009
I kamp med trklodser